Creatief bezig

Irene schrijft:

Wij hebben een tijdlang niet van ons laten horen, maar Margriet en ik zijn nog steeds actief – met muziek en andere kunstvormen.

Recent heb ik Margriet geinspireerd om met mij te gaan frottageren – in de buurt waar ik woon, en ook op vakantie.

Ik kies vaak voor een boomstam als ondergrond, en Margriet probeert ook met bakstenen. Dan nemen wij met grafiet (potlood, b.v.) de ondergrond over op papier. Je krijgt zo de gekste lijnen en patronen. Het spreek zeker de verbeelding aan.

Hier is een voorbeeld:


(Frottage door Irene Bom. Kijk voor meer frottage op instagram @irene.bom)

 
Ik nodig jullie uit om ook iets creatiefs te doen – het liefst buiten.
 
 

Lief en leed: Optrede in De Klooster

20161014_181632
Onze vriendin en fan, Adje
20161014_181529
Bezoekers met hun ingekleurde postkaarten

 

Op 14 oktober traden wij op tijdens een maaltijd voor mantelzorgers bij De Klooster, Rotterdam in het kader van “De Lief en Leedweken”. We hadden inkleur-postkaarten gemaakt met de leuze, “Denk in de kleur van je hart (Frank Boeijen)”, om uit te delen en samen namen wij even de tijd om mindful en creatief te zijn.

 

ACHTERGROND
De Lief en Leedweken
Dit jaar organiseert Opzoomer Mee niet één Lief en Leedweek in oktober, maar zal heel oktober in het teken staan van lief en leed. Want met je buren deel je lief en leed, het hele jaar door. Besteed tijdens deze weken extra aandacht aan bewoners in je straat die dat goed kunnen gebruiken. Denk hierbij aan ouderen of zieken, buren die heel veel pech gehad hebben of buren die altijd voor een ander klaar staan. Organiseer een leuke verrassing of activiteit voor hen om ze in het zonnetje te zetten.

3 nieuwe liedjes komen eraan

Margriet en ik schrijven vaak Creme Brulee liedteksten onderweg – op de trein of het vliegtuig – en op festivals. Daarom hebben wij onze Jaap Bakker rijmwoordenboeken (2 verschillende versies) vaak op zak. Mijn versie heeft ook uitdrukkingen, waar wij dankbaar gebruik van maken. Zo heb je een sprekende rits woorden in een keer te pakken.

Het afgelopen paar weken heb ik 3 liedteksten die nog op de plank lagen omgetoverd in 3 volwaardige liedjes. Waarlijk een avontuur. Een ontdekkingsreis. Waar brengen onze woorden mij muzikaal? Wat voor melodie hoort bij het thema en onze gekozen woorden? Soms valt er wat af; soms moet er wat erbij, om het verhaal nog sterker te maken en de samensmelting van woorden en muziek te bevorderen.

De liedjes heten:

“Zo waar” – over het ontstaan van een nieuwe relatie (Sensatie, sentatie …)
“Sjaak, de draak” – over een bange draak (Hij is van zijn draakzijn vervreemd …), die weer zijn puf terugkrijgt
“Hebbes” – over tassen en spullen die “verstoppertje” spelen (Hier is mijn tas, is het wel de juiste? …)

Nu dat de liedjes “af” zijn, is het tijd om er wat mee te doen – nog meer leven inblazen met harmonieën en instrumentatie. Wij zijn van plan om oudejaarsavond, tussen de oliebollen en vuurwerk, de spits af te bijten.