Crème Brûlée is een samenwerking tussen
Dr. Margriet van O. en Ds. Irene B.

Samen schrijven zij de liedteksten, vaak op basis van Margriet’s ervaringen als ouderenarts.

Nadat Irene er wat muziek bij heeft geschreven gaan zij weer samen aan de slag om het liedje echt tot leven te brengen met behulp van de scala aan instrumenten die Margriet bespeelt, zowel als met gitaar en samenzang.

 

One thought on “Dr. & Ds. – muziek voor lichaam & geest

 1. Margriet van Overbeeke says:

  Het verpleeghuis als bron van prachtige verhalen, grappige gebeurtenissen, ontroerende momenten: wie had dat gedacht? Ik eerst echt niet! Mijn eerste kennismaking met het verpleeghuis, in 1977, tijdens mijn studie,viel me niet mee: Het kwam over als een plek, waar niet veel leuks en levendigs meer gebeurde – een soort wachtkamer voor het einde van je leven. Maar sinds die tijd is er veel veranderd, en is het verpleeghuis veel meer open geworden, en een deel van het leven.

  Dat betekent bijvoorbeeld:
  1. dat er muziek wordt gemaakt,en dat daarbij gedanst wordt, ook in je rolstoel kan je daaraan meedoen, met een beetje hulp van – meestal – vrijwilligers
  2. dat kleuters van een lagere school uit de buurt op bezoek komen
  3. dat er huisdieren langs mogen komen

  Er is zoveel over te vertellen, het lijkt wel het leven zelf… een plek waar volop wordt geleefd, met alles wat daarbij hoort, en het blijkt een prachtige inspiratiebron voor liedjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *